HELLO WORLD!

CUGETARI PENTRU SUFLET

Timiditatea – un defect al oamenilor mari,tupeul – defectul oamenilor mici. (Maurice Coyaud)

Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei.(Sigmund Freud)

Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti; nu din teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le.(Gelu Negrea)

Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea.
(Georges Brassens)

Un prost care nu spune nici un cuvant nu se deosebeste de un savant care tace.(Moliere)

Ti-ai dorit vreodata sa ai o harta sufletului uman care sa-ti arate motivatiile tale cele mai  profunde, sa-ti explice pe indelete ce te determina de fapt sa actionezi si de ce  iei  anumite decizii si nu altele?
Ai observat ca in multe situatii, in loc sa spui ceva care sa dezamorseze o situatie tensionata, ai facut mai mult rau, si argumentul pe care-l credeai favorabil s-a intors impotriva ta?

Ce sa facem, cum sa ne comportam pentru a obtine maximul dintr-o situatie data? Cum sa intelegem ce este important pentru cei din jur si cum sa-i facem fericiti, pentru a fi fericiti la randul nostru?  De ce la solicitarile amicilor suntem uneori atat de amabili, iar alteori ii respingem nervosi?

Eneagrama este cel mai nou sistem psihologic de “depistare” si descriere a personalitatii. Este o harta cu 9 puncte forte ce corespund celor 9 tipuri de personalitate. Avand radacinile in cunoasterea esoterica milenara a Orientului si rigoarea stiintifica a Occidentului, acest sistem ne reveleaza foarte precis felul in care percepem lumea si de ce o percepem asa.


Leave a Reply